Dantumadiel

Dantumadiel

De gemeente Dantumadiel, gelegen in het noorden van Friesland, biedt verschillende prachtige wandellocaties. Het gebied kenmerkt zich door uitgestrekte weilanden, bossen en meren, wat het wandelen tot een unieke en rustgevende ervaring maakt.

Wandelroutekaart Dantumadiel

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Dantumadiel

Over wandelen in Dantumadiel

Een van de mooie wandellocaties in de gemeente is de Tearnsermeeden. Dit is een natuurgebied dat zich uitstrekt langs de Dokkumer Ee. Hier kun je heerlijk wandelen langs het water en door de weilanden. Tijdens het wandelen kun je genieten van de vele vogelsoorten die in het gebied leven.

Een andere mooie wandellocatie is het natuurgebied De Houtwiel. Dit bosrijk gebied biedt verschillende wandelroutes. Tijdens het wandelen kun je genieten van de diverse flora en fauna die het gebied rijk is.

Het Dokkumer Bos is ook een mooie plek om te wandelen. Dit bos ligt nabij het gelijknamige stadje en biedt verschillende wandelroutes die je door de bossen en langs de meren leiden. Vanuit het bos kun je tevens het aangrenzende Nationaal Park De Alde Feanen bereiken.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Friesland