Wandelroute Libellen

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt NatuurSchuur Gaasterland starten twee wandelroutes, namelijk:

Friesland staat bekend om practige meren lange rivieren en open weilanden. Deze twee wandelroutes laten een hele andere omgeving zien. Bij beide wandelroutes loop je door een oud en licht glooiend bos met veel zandgronden en dennenbomen.

De routes zijn wat betreft omgeving vergelijkbaar, daarom kun je de keuze tussen de twee routes heb beste maken op basis van de lengte. Ook kan je de twee routes achter elkaar lopen, ze gaan allebij namelijk een andere kant op.

In de rest van de routebeschrijving ga ik in meer detail in op Wandelroute Libellen van 2.8 km.

Routebeschrijving

Vanaf het startpunt loop je richting de Vijver van het Fonteinbos. Aan de kant van het kronkelige pad wat je volgt staan verschillende houdsnijwerken van dieren die in het bos voorkomen.

Al snel kom je aan bij de Vijver, dit is een mooie plek om even uit te rusten aangezien dit ook ongeveer halverwege de route is. Via een grote lus loop je weer terug naar de parkeerplaats. Het kronkelende pad loopt door een zeer gevarieerd bos bestaande uit loofbomen en dennenbomen.

Routemarkering

De volledige route is gemarkeer met blauwe palen. Deze vallen goed op in het bos waardoor de route heel eenvoudig te volgen is. Verkeerd lopen is nagenoeg onmogelijk!

Wel of niet lopen?

Voor Friesland is dit een erg verassende route. Friesland bestaat voornamelijk uit open weilanden, meren en rivieren. Dit stuk natuur doet eigenlijk veel meer denken aan de veluwe. De afwisselendheid van het bos en de route in het algemeen maken deze route zeker een aanrader!

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *