Weststellingwerf

Weststellingwerf

Weststellingwerf is een prachtige gemeente in de provincie Friesland, gelegen in het zuidwesten van de provincie. Het gebied kenmerkt zich door de vele bossen, heidevelden en weilanden, wat het een uitstekende bestemming maakt voor liefhebbers van wandelen.

Wandelroutekaart Weststellingwerf

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Weststellingwerf

Over wandelen in Weststellingwerf

Een van de mooiste wandelgebieden in Weststellingwerf is het Drents-Friese Wold. Dit natuurgebied is het op twee na grootste aaneengesloten bosgebied van Nederland en biedt verschillende wandelroutes van verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. De routes nemen je mee door de uitgestrekte bossen, langs vennen en heidevelden en bieden prachtige vergezichten.

Een ander bijzonder wandelgebied in Weststellingwerf is het natuurgebied De Rottige Meente. Dit gebied bestaat uit rietlanden, moerasbossen en waterpartijen en is een belangrijk broedgebied voor verschillende vogelsoorten. Hier kun je dus niet alleen genieten van een prachtige wandeling, maar ook diverse vogelsoorten spotten.

Voor wie van geschiedenis houdt, is een wandeling door het historische centrum van Wolvega een aanrader. Hier kun je wandelen langs oude panden en monumenten, terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van deze gezellige plaats.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Friesland