Amsterdam

Amsterdam

Amsterdam is een bruisende stad met veel bezienswaardigheden en activiteiten, maar ook voor wandelaars is er veel te ontdekken. De stad biedt tal van mooie parken, historische gebouwen en schilderachtige grachten die de moeite waard zijn om te verkennen.

Wandelroutekaart Amsterdam

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Amsterdam

Kadoelen

Over wandelen in Amsterdam

Een van de bekendste parken in Amsterdam is het Vondelpark, gelegen in het hart van de stad. Het park is een oase van groen en biedt vele wandelpaden, fietspaden en plekken om te picknicken of te relaxen. Het is een populaire plek voor zowel locals als toeristen en biedt een mooie ontsnapping aan de drukte van de stad.

Een andere mooie plek om te wandelen in Amsterdam is het Westerpark, gelegen in het westelijke deel van de stad. Dit park biedt vele wandelpaden, maar ook kunst, cultuur en horeca. Het is een perfecte plek om te genieten van een wandeling en tegelijkertijd de lokale cultuur te ervaren.

Naast parken biedt Amsterdam ook vele historische bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bekijken tijdens een wandeling. Zo kun je langs de grachten wandelen en de prachtige grachtenpanden bewonderen, of een wandeling maken langs de oude stadsmuren en poorten die nog steeds bewaard zijn gebleven.

Tot slot biedt Amsterdam ook vele wandelroutes langs de rivier de Amstel, die dwars door de stad loopt. Dit geeft je de mogelijkheid om de stad te verkennen vanaf het water, maar ook om te wandelen langs de oevers en te genieten van de vele historische en culturele bezienswaardigheden langs de route.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland