Bloemendaal

Bloemendaal

Bloemendaal is een van de groenste gemeentes van Noord Holland. Dat komt door het prachtige duinbos dat direct aan Bloemendaal vast ligt. Vanuit Bloemendaal loop je zo de bossen door naar de kust!

Wandelroutekaart Bloemendaal

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Bloemendaal

Over wandelen in Bloemendaal

Een van de hoogtepunten van wandelen in Bloemendaal zijn de duinen. Het duingebied biedt wandelaars een uitgestrekt landschap om te verkennen, met heuvels en zandpaden die je uitnodigen om het gebied te ontdekken. Onderweg kun je genieten van de bloeiende heide, de vele vogels en de grazende Schotse Hooglanders.

Een andere geweldige optie is om te wandelen langs het strand van Bloemendaal. Het kilometerslange zandstrand biedt een prachtig uitzicht op de zee en de duinen. Hier kun je genieten van een ontspannende wandeling, de frisse zeelucht inademen en misschien zelfs een duik nemen in de Noordzee.

Als je op zoek bent naar een meer bosrijke omgeving, dan is het Elswout bos een goede keuze. Het is een prachtig bos met eeuwenoude bomen en kronkelende paden. Tijdens deze wandeling kun je genieten van de rust en stilte van het bos en misschien zelfs een aantal wilde dieren spotten, zoals reeën en konijnen.

Na een dag wandelen, kun je ontspannen in een van de vele gezellige restaurants en cafés in Bloemendaal. Hier kun je genieten van een hapje en een drankje.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland