Wandelroute Zeisterbos

4 of 5 stars

In het Zeisterbos zijn door het Utrechts Landschap twee wandelroutes uitgezet, namelijk:

De routes starten ieder vanaf een ander startpunt, maar een groot deel van de kort route overlapt met de lange route.

Route omschrijving

Vanaf de parkeerplaats loop je langs het bezoekerscentrum diep het Zeisterbos in. Bij het bezoekerscentrum kan je goed iets eten en drinken, daarnaast is er een leuke speeltuin voor kinderen.

Als je de Jagersingel bent overgestoken loop je over brede paden door het Zeisterbos richting de krakelingweg. Door dit stuk loopt zowel de rode als de blauwe route. Let echter goed op je moet namelijk uiteindelijk links afslaan om de rode route te blijven volgen.

Even verderop loop je weer over hetzelfde pad als de blauwe route. Je loopt hier over het laantje zonder eind, een mooie brede boslaan. Hier kom je ook nog langs een hertenkamp en veld met geiten.

Via het Bizonveld loop je vervolgens weer terug naar de parkeerplaats.

Route markering

De route is gemarkeerd met rode bordjes. Hoewel overal bordjes staan moet je wel goed om je heen blijven kijken. Soms staan de bordjes een stuk voorbij de kruising waardoor het moeilijk te zien is. Daarentegen staan de bordjes soms opeens dichterbij dan je zou denken.

Neem daarom zeker het kaartje mee en kijk of je nog op de route zit als je een tijdje geen paaltjes hebt gezien.

Horeca onderweg

Iets voorbij het startpunt kom je bij het bezoekerscentrum, hier kan je goed iets eten en drinken. Als je liever verder loopt dan kun je ook nog doorlopen naar het pannenkoekenhuis, die meer aan het einde van de route ligt.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *