Wandelroute Kozakkenput

4 of 5 stars

In het Zeisterbos zijn door het Utrechts Landschap twee wandelroutes uitgezet, namelijk:

De routes starten ieder vanaf een ander startpunt, maar een groot deel van de kort route overlapt met de lange route.

Route omschrijving

Vanaf het startpunt loop je eerst voorbij het informatiebord verder over het Laantje zonder eind door. Hier kom je uiteindelijk op een groot kruispunt waarbij je eerst links richting Kozakkenput loopt.

In Kozakkenput staan op de grote weilanden veel paarden te grazen. Er is ook een grote kans dat je meerdere ruiters tegenkomt op dit deel van de route.

De paden zijn hier heel afwisselend en je moet goed opletten op de paaltjes die soms op andere plekken staan dan je zou verwachten. Hierdoor lijkt dit deel van de route een stuk langer dan je zou verwachten.

Vervolgens kom je weer uit waar je begonnen bent. De wandelroute is echter nog niet afgelopen maar eigenlijk net begonnen. Je loopt nu het Laantje zonder eind de andere richting af. Dit stuk heb je ook met de auto gereden naar de parkeerplaats. Tijdens het lopen zal je merken waar de naam van de weg vandaan komt.

Langs de dit laantje kom je ook nog langs een hertenkamp en een veld met geiten. Het is leuk om hier even bij te komen van de wandelroute op een van de vele bankjes.

Via het bezoekerscentrum en het heidegebied de krakeling loop je weer richting het startpunt. De omgeving van dit deel van de route is enorm afwisselend van dichte bossen met kabbelende beekjes, tot open heide met uitkijkpunten.

Route markering

De route is gemarkeerd met blauwe bordjes. Hoewel overal bordjes staan moet je wel goed om je heen blijven kijken. Soms staan de bordjes een stuk voorbij de kruising waardoor het moeilijk te zien is. Daarentegen staan de bordjes soms opeens dichterbij dan je zou denken.

Neem daarom zeker het kaartje mee en kijk of je nog op de route zit als je een tijdje geen paaltjes hebt gezien.

Bereikbaarheid en parkeren

Het startpunt is niet makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer, of je moet een fiets meenemen en uitstappen bij station Den Dolder. Als je het adres ingeeft dan is het belangrijk dan stuurt de navigatie je niet helemaal naar de parkeerplaats. Om naar de parkeerplaats te gaan rij je het Laantje Zonder Eind helemaal af totdat je niet verder kan.

Horeca onderweg

Ongeveer halverwege kom je langs Pannenkoekenrestaurant het Jagershuis waar je wat kan eten of drinken. Ook kan je iets verderop is er een bezoekerscentrum waar je iets te eten of drinken kan kopen.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *