Wandelroute Margaretha

3.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt Parkeerplaats Zandenbos net buiten Nunspeet start wandelroute Margaretha. Deze natuurwandeling gaat door de boswachterij van Nunspeet aan de rand van de Veluwe. De route loopt veelal door het bos maar ook gedeeltelijk over heidegebied.

Route beschrijving

De route start ongeveer 200 meter vanaf de A28. Hier steek je het bos in naar de Margaretha Boslaan. Deze rustige weg loop je heel stuk af voordat je weer het bos in loopt.

Via brede slingerend paden loop je nu een rondje door het Zandenbos. Vrijwel de gehele route is dicht bebost. Op het laatste stuk kom je nog langs een stuk open heide gebied genaamd de Waschkolk, vernoemd naar het kleine heidevenetje met dezelfde naam.

Route markering en paden

De gehele route wordt aangegeven met witte bordjes en palen. De paden zijn relatief recht en op een paar glooiende stukken na vrij vlak. Daardoor kan je deze route behoorlijk snel lopen.

Route beoordeling

Van de Veluwe vind ik dit een van de minder leuke routes. Hoewel de omgeving prachtig is verstoord het constante geluid van de auto’s behoorlijk de natuurlijke geluiden van het bos. Ongeveer op de helft wordt dit wel een stuk beter aangezien je verder van de weg af gaat, maar je blijft de weg bijna de hele route horen. Dit wordt nog eens versterkt doordat op de provinciale weg een wildrooster ligt die ook goed te horen is.

Wil je deze route als hardlooprondje gebruiken dan kan ik het van harte aanraden. Met wat muziek aan zul je echt genieten van deze route. Wil je echter de rust in, dan kun je deze route beter overslaan. Er zijn genoeg andere mooie routes zonder herrie op de Veluwe.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *