Wandelroute Landgoed Duin en Kruidberg

4.5 of 5 stars

Vanaf het Station Santpoort Noord loop in nog geen 400 meter naar het Landgoed Duin en Kruidberg. Vanaf dit Landgoed loop je direct de duinbossen door de duinen in. Deze wandelroute is daardoor makkelijk te bereiken en uiterst afwisselend.

Routebeschrijving

Als je met de trein bent gekomen, dan moet je eerst richting Landgoed Duin en Kruidberg lopen. Hier kom je al meteen de bossen in met een aantal imponerende landhuizen. Hier loop je vervolgens door naar de parkeerplaats waar de route officieel start.

Als je met de auto bent, dan is het verstandiger om door te rijden naar de parkeerplaats, het adres is Duin- en Kruidbergerweg 76.

Vanaf de parkeerplaats loop je dieper het duinbos in. Langzamerhand begin je ook steeds meer hoogteverschillen te krijgen. Verderop maakt het bos, langzamerhand meer plaats voor open heide en zandvlaktes.

Onderweg kom je op verschillende plekken uitkijkpunten tegen en er zijn ook een aantal mooie plekken om te zitten. Vervolgens loop je door langs het Cremermeer, hier heb je wederom weer een prachtig uitzicht op het water en de duinen eromheen. Bij het meer heb je ook een grote kans dat je Schotse hooglanders of paarden tegenkomt.

Vanaf het meer loop je door richting de bunker. Deze heb ik zelf helaas niet gezien, aangezien er bij veel regenval je eerder af moet slaan. Dit staat echter heel goed aangegeven, en op de bunker na loop je wel langs alle hoogtepunten.

Via de andere kant, loop je nu terug richting de parkeerplaats en het treinstation. Onderweg kom je nog een vogelkijk hut tegen bij het Duinmeer. Het laatste stuk loop je ook nog langs de andere kant van het historische landgoed.

Markering

De eerste 6 kilometer wordt gemarkeerd door blauwe paaltjes. Eenmaal aangekomen bij de bunker moet je rechts afslaan. om terug te lopen. Dit wordt verder niet aangeven, kijk daarom even goed op de kaart. Aangezien er weinig zijpaden zijn, kan je veel rechtdoor lopen zonder veel op de kaart te kijkkijken.

Bijzonderheden

Houd er rekening mee dat er op deze route wilde dieren lopen. Wij kwamen ze tegen op het pad en moesten daardoor creatief een andere weg zoeken. Ook is er geen horeca onderweg aangezien en kan het bij een zomerse dag erg warm worden. Zorg er dus voor dat je voldoende water meeneemt!

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *