Tafelbergheideroute

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt De Tafelberg, starten drie wandelroutes, namelijk:

Alle drie de wandelroutes lijken erg op elkaar, het voornaamste verschil zit in de lengtes van de drie routes.

Bij de eerste route loop je enkel over de Tafelbergheide. Bij de tweede route loop je zowel over de Tafelbergheide als de Blaricummerheide. Bij de laatste route loop je door beide natuurgebieden, daarnaast loop je ook nog door naar het bosgebied genaamd het IJzeren Veld.

In deze omschrijving ga ik verder in op de Tafelbergheideroute van 2.4 km. Deze route is in twee richtingen te lopen en wordt aangegeven met oranje pijltjes.

Routebeschrijving

Zoals de naam Tafelbergheideroute al aangeeft loop je bij deze route over de Tafelbergheide. Dit is een groot open heidegebied dat aan alle kanten omringt is door bos.

Onderweg kom je onder andere langs de Tafelberg een aangelegde berg waar je een mooi uitzicht hebt over het gebied. Daarnaast kom je ook langs een schaapskooi dicht bij het einde van de route.

De Tafelbergheide is een prachtig heidegebied van het Goois Natuurreservaat. Daarom kan ik van harte aanraden om deze route te lopen!

Paden en route markering

Zoals bij de meeste heideroutes zijn de paden van deze route mul en breed. Daardoor is het in de zomer op sommige plekken best zwaar om te lopen. Voor kinderwagens en rollators is deze route daarom ook niet geschikt.

De route wordt het gehele stuk goed aangegeven met oranje pijltjes. Deze zijn meestal op een houten paaltje bevestigd. Verdwalen is nagenoeg onmogelijk.

Horeca en rustplekken

Onderweg zijn er verschillende bankjes en picknicktafels. Het kan dus leuk zijn om spullen mee te nemen om te picknicken. Aan het begin van de route is ook nog een café-restaurant.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

3 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *