Blaricummerheideroute

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt De Tafelberg, starten drie wandelroutes, namelijk:

Alle drie de wandelroutes lijken erg op elkaar, het voornaamste verschil zit in de lengtes van de drie routes.

Bij de eerste route loop je enkel over de Tafelbergheide. Bij de tweede route loop je zowel over de Tafelbergheide als de Blaricummerheide. Bij de laatste route loop je door beide natuurgebieden, daarnaast loop je ook nog door naar het bosgebied genaamd het IJzeren Veld.

In deze route omschrijving ga ik verder in op de middelste route, de Blaricummerheideroute van 3.7 kilometer. De route is in twee richtingen te lopen, maar in deze beschrijving lopen we tegen de klok in.

Routebeschrijving

Aan de rand van de twee heidegebieden in start de wandelroute. Allereerst loop je een lus over de Tafelbergheide. Hier kan je meteen een mooi overzicht krijgen van het gebied door de Tafelberg te beklimmen.

Vanaf de Tafelbergheide, maak je een oversteek naar de Blaricummerheide. Hier loop je ook nog door een klein bosgebied en de schaapskooi weer terug naar het startpunt. De meeste tijd loop je echter over de open heide, daarom is dit een prachtige route om bij mooi weer te lopen.

Paden en route markering

De paden zijn zoals de meeste heide paden breed en mul. Dat betekent dat je deze route gerust met een grotere groep kan lopen. Met een kinderwagen of rollator is het echter niet aan te raden.

De route wordt overal, op een plek na, goed gemarkeerd met houten palen met blauwe pijlen. Bij de Blaricummerheide is het niet heel duidelijk waar je heen moet. Als je de pijlen volgt dan zou je zeggen dat je rechtdoor het dal door moet lopen. Je moet her echter langs het bospad lopen. Gelukkig kom je via beide paden op dezelfde route uit.

Horeca en rustplekken

Zowel aan het begin als haverwege de route is een restaurant. Onderweg zijn er ook voldoende bankjes en picknick tafels om even uit te rusten.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *