Rondje Oude Havens

2.5 of 5 stars

Vanaf het startpunt TOP Gemaal Lely starten drie wandelroutes, namelijk:

Alle drie de routes gaan door de stad, maar bij de twee langere routes loop je ook nog een stuk door het buitengebied. Deze routebeschrijving gaat over de stadswandeling van 3.7 kilometer. Meer informatie over de andere routes, kun je vinden door hierboven op de route te klikken.

Routebeschrijving

De route begint op de parkeerplaats aan de buitenkant van het dorp. De route wordt in twee richtingen aangegeven, maar aangezien ik de route met de klok mee heb gelopen, word de route ook als zodanig omschreven.

Zodra je op de dijk bent zie je direct de oude gebouwen van Medemblik. Aan de andere kant van de dijk zie je het ruige IJsselmeer. Je loopt nu over de dijk aan de buitenkant van Medemblik naar de Oosterhaven. Aan de overkant zie je Kasteel Radboud, waar de langste route naar vernoemd is. In principe gaat deze route niet langs het kasteel, maar het kan leuk zijn om er even heen te lopen.

Vervolgens steek je de ophaalbrug over om de weg te vervolgen over de stadswallen. Hier kom je nog langs een aantal imponerende gebouwen.

Langs de Westerhaven loop je nu weer richting de Westerdijk. Op de Westerdijk loop je vervolgens langs Molen De Herder weer terug richting het startpunt.

Markering en paden

De route is in twee richtingen gemarkeerd met rode pijltjes. In de stad zijn de pijlen soms lastig te vinden aangezien ze vaak op lantaarnpalen worden geplakt. Aangezien er soms wel meer stickers op lantaarnpalen zitten, zie je ze snel over het hoofd.

Het grootste gedeelte van de route loop je over stenen of asfalt. Het laatste stuk over de dijk bij de molen loop je echter door het gras. Bij regenval zal dit erg drassig zijn. Goede waterdichte schoenen zijn daarom aan te raden.

Beoordeling

Wat een mooie plaats is Medemblik! De oude haven, de tramstation, kasteel Radboud en het oude stadhuis zijn echt prachtig. Als je opzoek bent naar een leuke korte stadswandeling, dan kan ik je deze route van harte aanbevelen.

Vergeet niet het centrum te bezoeken. Daar loop je eigenlijk helemaal omheen, maar het is zeker de moeite waard om even op en neer door de Neuwstraat te lopen!

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2.5 of 5 stars

Route markering

3.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *