Nesserpad

2.5 of 5 stars

Tijdens deze wandelroute verken je het platteland aan de zuid-oostelijk kant van Eemnes. Onderweg loop je door weilanden over de dijk van de Eem en langs de Eemnesser Vaart. Vrijwel de gehele route heb je vergezichten over het uitgestrekte landschap.

Routebeschrijving

De route is in twee richtingen te lopen. Ik heb deze route echter tegen de klok in gelopen, daarom wordt de route ook op deze manier omschreven.

Vanaf het startpunt loop je eerst over de Wakkerendijk verder Eemnes uit. Vanaf de dijk kan je al goed het landschap bekijken. Let op de dijk goed op de zijpaden, je gaat namelijk straks een van de zijpaden de weilanden door.

Via de weilanden loop je vervolgens richting de Eem. Terwijl je door de weilanden loopt krijg je een echt boeren gevoel. Je loopt hier tussen de paarden door en over het drassige gras. Bij de Wetering ga je echter weer de verharde weg op. Hier loop je op een rustige weg verder richting de Eem.

Eenmaal aangekomen bij de Haven van Eemnes begin je aan de terugweg. Bij het Grand Café in de haven kun je bijkomen van de 5.5 kilometer die je al gelopen hebt.

Over de Zomerdijk loop je nu richting de Eemnesser Vaart. Op dit deel van de route maken de akkers plaats voor de natuur in de uiterwaarden van de Eem. Bij de sluis steek je de Eemnesser Vaart over om vervolgens via de Eemnesser Vaartsteeg terug te lopen naar het startpunt.

Route markering

De route is gemarkeerd met rode bordjes/stickers met daarop een klomp. Op sommige delen is de route niet duidelijk aangegeven. Omdat de meeste paden echter recht zijn zul je er niet verdwalen. Wel is het handig om het kaartje bij de hand te houden, mocht je niet weten waar je heen moet.

Route waardering

Hoewel de omgeving prachtig is, is deze route niet heel afwisselend. Bij het startpunt kan je al bijna het uiterste puntje zien waar je heen loopt. Daardoor is deze route niet aan te raden als je van afwisselende bosroutes houdt.

Heb je je echter ingesteld op een klompenroute die waar je vlot door kan lopen, dan is deze route zeker de moeite waard. De lange rechte paden lenen zich ook heel goed voor hardlopen. Ik zou dan wel de omleidingsroute voor het broedseizoen volgen, aangezien dit deel wel wat lastiger loopt.

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *