N70 Natuurwandelroute

5 of 5 stars
  • Lengte: 14.2 km
  • Type: lus
  • Routekleur: groen
  • Adres: Rijksstraatweg 191, Beek-Ubbergen, Nederland
  • Startpunt: Centrum Beek
  • Beheerd door:

De N70 is een wandelroute voor echte wandelaars. De lengte van 14.2 kilometer is van zichzelf al vrij lang, maar als je de route loopt dan voelt dit nog een stuk langer. Je loopt namelijk over 8 bergen van in totaal 375 hoogtemeters. Dit is echt flink voor Nederlandse begrippen, je loopt nauwelijks op rechte stukken.

Routebeschrijving

Ik heb zelf al heel veel verschillende wandelroutes gelopen, zowel dichtbij huis als in de uithoeken van het land. Persoonlijk vind ik dit de mooiste wandelroute van Nederland, voornamelijk doordat de route zo afwisselend is.

Je loopt zowel door dichte bossen, diepe dalen, open landvelden als een knus dorp (Beek). De route is echt on-Nederlands mooi, je waant je eerder in een bergachtig gebied in Duitsland. Onderweg kom je een aantal informatieborden tegen die je meer vertellen over de route en de historische bezienswaardigheden waar je langs komt.

Onderweg kom je langs veel uitzichtpunten, neem dus zeker je fototoestel en/of verrekijker mee. Er zijn op veel uitkijkpunten bankjes neergezet. Het kan leuk zijn om daar even te gaan zitten en om je heen te kijken.

Houd goed rekening met de lengte van de route. Ik deed er met mijn gezelschap (andere getrainde wandelaars) er ongeveer 7 uur over. Hoewel ik normaal zeker 4 kilometer per uur loop, licht het tempo op deze route een stuk lager.

Het klimmen en dalen kost veel meer energie dan een platte wandelroute. Daarnaast is er zoveel moois te zien dat je ook even de tijd wil nemen om alles goed te bekijken.

Route markering

Deze wandelroute kan je op verschillende plekken starten, namelijk:

Als je met de auto bent dan kun je het beste vanaf Pannenkoeken restaurant De Duivelsberg of Parkeerplaats ‘Duivelsberg’ starten. Hier is namelijk voldoende parkeergelegenheid.

Vanaf alle startpunten is de wandelroute duidelijk gemarkeerd met de groene bordjes.

Extra tips

  • Trek stevige wandelschoenen aan: de route gaat op sommige stukken over paden met veel wortels. Een stevige zool is dus geen overbodige luxe!
  • Neem voldoende eten en drinken mee: deze route is echt een stuk zwaarder dan een gemiddelde wandeltocht. Neem dus voldoende te drinken en te eten mee. Minimaal 2 liter water op een warme dag!
  • Inkorten is mogelijk: mocht je 14.2 kilometer te veel vinden, dan is het goed om te weten dat de route is ingekort. Download daarom de bijgevoegde PDF kaart en bekijk regelmatig waar je bent. Mocht het tegenvallen dan kan je altijd een stukje afsnijden.

Score

Algemene beoordeling

5 of 5 stars

Omgeving

5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

5 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *