Meulunterenpad

Het Meulunterenpad loopt door de vroegere agragische buurtschap Meulunteren. Terwijl je langs de boerderijen loopt kan je goed zien dat dit gebied al jaren voor agragische doeleinden wordt gebruikt. De oude boerderijen en uitgestrekte weilanden vertellen dit verhaal. Verassend genoeg loop je ook langs bossen en heidegebied.

Route beschrijving

Deze route start bij Hotel de Wormshoef. Hier kan je goed parkeren en staat een informatiebord over de route. De route is in totaal 13 km, maar is ook in te korten naar 7 km.

Mocht je echt zin hebben in een lange wandeling dan kun je de route ook verlengen naar 22 km. De verlenging is echter een stuk minder mooi dan de hoofd route, dus houd daar rekening mee!

De route is in twee richtingen gemarkeerd met groene bordjes. De route wordt hieronder beschreven als je het tegen de klok in loopt.

Vanaf het startpunt loop je eerst richting de dorpskern van Lunteren. Al snel sla je af om het spoor over te steken. Je loopt hier al snel de bebouwing uit om richting the weilanden te lopen.

Op verschillende plekken heb je een mooi uitzicht over de glooiende weilanden. Je loopt nu steeds meer de bebossing in richting de Boslaan. Hier maken de ruime landbouwpaden plek voor smalle bospaadjes.

Via de Boslaan loop je naar de Hessenweg, dit is een oude handelsweg die helemaal doorloopt naar Duitsland. Bij de Hessenweg is het punt waar je de route kan inkorten naar 7 kilometer. Je hebt nu ongeveer 4 kilometer gelopen.

Als je de route verder doorloopt dan ga je langs een open heide gebied. Vroeger werdt hier zand afgegraven waardoor er een grote kuil is ontstaan. Door de bossen en de weilanden ga je weer richting de Hessenweg.

Eenmaal aangekomen bij de Hessenweg kom je bij een observatieplatform genaamd de Hessenhut. Hier heb je een mooi uitzicht over het glooiende landschap. Bij het nabijgelegen Restaurant De Goudsberg kan je goed iets eten en drinken.

Het laatste stuk loop je terug door smalle bospaden en bredere paden langs weilanden. Als je eenmaal de spoorlijn bent overgestoken ben je bijna weer terug bij het startpunt, hoeft hier enkel nog verder Lunteren in te lopen

Route paden en markering

Mocht je deze route gaan lopen dan zijn goede schoenen geen overbodige luxe. Niet alleen is het een vrij lange route de paden zijn ook erg onregelmatig. De zandpaden zijn soms erg mul waardoor de route zwaarder aanvoelt.

Zoals bij de meeste klompenpaden is het soms wel zoeken waar je heen moet. De groene stickers vallen niet altijd even goed op. De klompenpaden app kan je helpen om er voor te zorgen dat je niet verdwaald!

Wel of niet lopen?

Dit is absoluut een van de mooiere klompenpaden! Mocht je bekent zijn met de klompenpaden dan kan ik je deze van harte aanraden.

Mocht dit je eerste klompenpadenroute zijn dan is het goed om te weten dat dit geen standaard wandelroutes zijn. Deze routes lopen niet enkel over wandelpaden maar ook over landbouwegen en fietspaden. Ook ga je door dorpjes en soms langs een drukkere weg. Mocht je dit vervelend vinden dan is wandelroute van Natuurmonumenten of Staatsbosbeheer, waarschijnlijk een betere keuze.

Mocht je juist van meer afwisseling houden dan is een klompenpad een absolute aanrader. De natuur en landschap in deze omgeving is prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *