Hubert Lehaenpad

Vanaf het Bezoekerscentrum Hageven starten twee wandelroutes, namelijk:

Routebeschrijving

Bij het Hubert Lehaenpad loop je een klein rondje door het natuurgebied Hageven. Het gebied is hier moerassig waardoor je een grote verscheidenheid aan insecten en watervogels. Bij de vogelkijkhut heb je een prachtig uitzicht over de vlaktes en de Provincievijver.

Mocht je een langer stuk willen lopen, dan kan ik het Hagevenpad aanbevelen. Dit pad gaat ook over de heidevlakte van Hageven. Daarnaast ga je ook over de Dommel met een mooie touwbrug en een vlonderpad.

Ook kun je bij het Nederlandse startpunt Boswachterskantoor Kempen en Midden-Limburg een aantal prachtige langere wandelroutes volgen.

Over Plateaux-Hageven

Het Plateaux-Hageven is een natuurgebied in Noord-Brabant dat doorloopt over de grens naar België. Het Nederlandse deel heet De Plateaux en het Belgische deel Hageven, vandaar de dubbele naam. Dit natuurgebied wordt daarom ook beheerd door natuurorganisaties vanuit beide landen: Natuurmonumenten (NL) en Natuurpunt (BE).

Het grootste deel van het natuurgebied bestaat uit heidevlaktes met vennen. Hierdoor is het een toevluchtsoord voor allerlei soorten vogels geworden die je vanuit de vogelkijkhutten en uitkijkpunten goed kan zien. Vergeet daarom ook geen verrekijker mee te nemen. Kijk ook goed om je heen bij de slootkanten, hier zie je namelijk heel veel verschillende soorten libellen vliegen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *