Valkenburg aan de Geul

Valkenburg aan de Geul

Valkenburg, een prachtig stadje in Zuid-Limburg, heeft meer te bieden dan alleen historische gebouwen en pittoreske straten. Het staat ook bekend als een uitstekende bestemming voor wandelaars vanwege de vele wandelpaden en prachtige natuurlijke omgevingen.

Wandelroutekaart Valkenburg aan de Geul

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Valkenburg aan de Geul

Taverne & speeltuin ‘T Koetshoes

Over wandelen in Valkenburg aan de Geul

Een van de hoogtepunten van wandelen in Valkenburg is de kans om door de glooiende heuvels van Zuid-Limburg te wandelen en te genieten van de prachtige landschappen. Of je nu liever door weelderige groene bossen loopt of langs kronkelende beekjes, Valkenburg heeft voor elk wat wils.

Bovendien zijn er veel wandelroutes die langs historische bezienswaardigheden lopen, zoals de Romeinse Catacomben of de Wilhelminatoren op de Cauberg, die een adembenemend uitzicht biedt over de omgeving.

Als je van uitdagende wandelingen houdt, kun je ervoor kiezen om de heuvels van Zuid-Limburg te beklimmen. De routes zijn uitdagend, maar het uitzicht op de top is de inspanning zeker waard.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling in de natuur of een sportieve uitdaging in de heuvels van Zuid-Limburg, Valkenburg aan de Geul is de ideale bestemming voor wandelaars van alle niveaus.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Limburg