Maastricht

Maastricht

De hoofdstad van Limburg, Maastricht, is een perfecte plek om te wandelen. Door haar rijke geschiedenis en prachtige gebouwen is de binnenstad zeker een stadswandeling waard. Daarnaast kun je ook nog indrukwekkende wandelingen maken bij de Sint-Pietersberg.

Wandelroutekaart Maastricht

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Maastricht

Over wandelen in Maastricht

De Sint-Pietersberg biedt een prachtige omgeving om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het gebied is rijk aan flora en fauna en biedt prachtige uitzichten op de stad en de Maas. Er zijn verschillende wandelroutes die je door het gebied leiden, variërend in lengte en moeilijkheidsgraad.

Een andere mooie plek om te wandelen in Maastricht is het Jekerdal. Dit gebied biedt een rustige omgeving om te wandelen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van de omgeving. Het dal wordt doorkruist door de Jeker, een klein riviertje dat door de stad stroomt. Er zijn verschillende wandelroutes die je door het dal leiden en je kunt er genieten van de prachtige uitzichten op de omgeving.

Verder kun je in Maastricht ook een wandeling maken door het stadspark, het Stadspark. Dit park biedt een mooie omgeving om te wandelen en te genieten van de rust en stilte van de natuur. Er zijn verschillende wandelpaden die door het park lopen en je kunt er genieten van de vele planten- en diersoorten die er te vinden zijn.

Tot slot is er nog de Pietersplas, een mooi natuurgebied gelegen aan de rand van Maastricht. Dit gebied biedt een afwisselend landschap van water, bossen en open velden. Er zijn verschillende wandelroutes die je door het gebied leiden en je kunt er genieten van de vele planten- en diersoorten die er te vinden zijn.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Limburg