Vaals

Vaals

Vaals is een prachtige stad gelegen in het zuiden van Limburg. Het is vooral bekend vanwege het Drielandenpunt, waar de grenzen van Nederland, Duitsland en België samenkomen. Maar naast deze toeristische attractie biedt Vaals ook een schitterende omgeving om te wandelen, met als hoogtepunt het Vijlenerbos en het Malensbos.

Wandelroutekaart Vaals

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Vaals

P-plaatsen langs de Viergrenzenweg

Over wandelen in Vaals

Het Vijlenerbos is een uitgestrekt bosgebied dat zich uitstrekt over de glooiende heuvels rondom het dorpje Vijlen. Het bos bestaat voornamelijk uit loofbomen en biedt tal van wandelpaden die je langs kronkelende beekjes en kleine vijvers leiden. De rustgevende sfeer van het bos maakt het een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars die willen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Een ander prachtig bosgebied in Vaals is het Malensbos, dat zich uitstrekt tussen de Vaalserberg en de grens met België. Het Malensbos staat bekend om zijn diversiteit aan flora en fauna, en biedt daarnaast ook fantastische uitzichten op de omgeving. Het bos is gemakkelijk te bereiken via verschillende wandelpaden die je door de dichte begroeiing en over kronkelende beekjes leiden.

Of je nu kiest voor een wandeling door het Vijlenerbos of het Malensbos, beide bosgebieden bieden een onvergetelijke ervaring voor iedereen die van wandelen houdt. Van de rustgevende sfeer van het Vijlenerbos tot de adembenemende uitzichten van het Malensbos, Vaals is een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Limburg