Texel

Texel

Het grootste Waddeneiland van Nederland biedt vele mogelijkheden voor een prachtige wandeling. Het Nationaal Park Duinen van Texel is een populaire bestemming voor wandelaars, waar ze kunnen genieten van de uitgestrekte duinen en de bijzondere flora en fauna.

Wandelroutekaart Texel

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Texel

Over wandelen in Texel

Wandelen door de duinen is een unieke ervaring en biedt een prachtig uitzicht over het eiland en de zee. Er zijn verschillende routes beschikbaar voor zowel korte als lange wandelingen, variërend in afstand en moeilijkheidsgraad. Voor de meer avontuurlijke wandelaars zijn er ook mogelijkheden om dwars door de duinen te wandelen en zo nog meer van het natuurgebied te ontdekken.

Het Nationaal Park Duinen van Texel is niet voor niets de meest populaire recreatieplek van Noord-Holland. Naast wandelen zijn er ook vele andere activiteiten mogelijk, zoals fietsen, paardrijden, vogels spotten en zeehonden kijken.

Daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om te wandelen buiten het Nationaal Park. Denk bijvoorbeeld aan een wandeling langs de Waddenzee of door de gezellige dorpjes zoals Den Burg, De Koog of Oudeschild.

Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of juist een uitdagende tocht, Texel biedt voor elk wat wils. Het eiland is een prachtige bestemming voor een dagje weg of een langere vakantie, waarbij je kunt genieten van de natuur en de rust die het eiland te bieden heeft.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland