Edam-Volendam

Edam-Volendam

De gemeente Edam Volendam is een geweldige bestemming voor wandelaars. Met schilderachtige dorpjes, weidse landschappen en historische bezienswaardigheden biedt deze regio tal van mogelijkheden voor wandelaars van alle niveaus.

Wandelroutekaart Edam-Volendam

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Edam-Volendam

Over wandelen in Edam-Volendam

In de historische stad Edam kun je een wandeling maken langs de beroemde kaasmarkt, de historische stadspoorten en de vele bruggetjes die de stad doorkruisen. Edam is ook bekend om zijn prachtige grachten en authentieke gevels. Vanuit de stad kun je genieten van een weids uitzicht over de polders en de omliggende weilanden.

Ook Volendam is een interessante bestemming voor wandelaars. De stad is bekend om zijn traditionele klederdracht, vissersboten en schilderachtige straatjes. Maak een wandeling over de dijk en geniet van het uitzicht over het Markermeer. Of wandel door de smalle straatjes van het oude centrum en ontdek de vele cafés, restaurants en winkels.

Vanuit Volendam kun je met de boot naar het nabijgelegen eiland Marken. Dit pittoreske eiland staat bekend om zijn traditionele houten huizen en vissersboten. Marken biedt een unieke wandelervaring met adembenemende uitzichten over het Markermeer en het omliggende landschap.

Kortom, Edam Volendam is een geweldige bestemming voor wandelaars. Of je nu wilt wandelen door historische steden, langs schilderachtige dorpen of over de dijk, deze regio biedt voor elk wat wils. En voor een extra bijzondere wandelervaring kun je een bezoek brengen aan het eiland Marken, dat per boot vanuit Volendam te bereiken is.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland