Westerwolde

Westerwolde

De gemeente Westerwolde in Groningen is een prachtig gebied om te wandelen. Er zijn talloze wandelroutes die je kunt volgen en genoeg mooie plekjes om te ontdekken. Twee hoogtepunten van deze regio zijn het Engbert Drenth bos en de Ter Apelerbossen.

Wandelroutekaart Westerwolde

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Westerwolde

Over wandelen in Westerwolde

Het Engbert Drenth bos is vernoemd naar een bekende boswachter uit de omgeving en biedt verschillende mogelijkheden om te wandelen. Tijdens een wandeling door het bos ontdek je prachtige natuurlijke bezienswaardigheden, zoals meanderende beken en mooie vennen. Verder kun je diverse dieren spotten, zoals reeën en roofvogels.

De Ter Apelerbossen zijn ook een aanrader om te bezoeken tijdens een wandeling in de gemeente Westerwolde. Dit bos is gelegen bij het plaatsje Ter Apel en is vooral bekend vanwege de mooie kloosterwandeling. Deze wandeling brengt je langs de restanten van een middeleeuws klooster en voert je door een prachtig bosrijk gebied. Onderweg kom je langs mooie waterpartijen en indrukwekkende boompartijen.

Naast het Engbert Drenth bos en de Ter Apelerbossen zijn er nog talloze andere mooie wandelroutes te vinden in de gemeente Westerwolde. Je kunt bijvoorbeeld wandelen door de Sellingerbossen, een bezoek brengen aan de Burcht Wedde, of genieten van het natuurgebied de Tjamme. Of je nu houdt van natuur, geschiedenis of gewoon lekker buiten zijn, in deze regio is er voor iedereen wat te beleven.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Groningen