Ameland

Ameland

Het eiland Ameland is vooral bekend om zijn mooie stranden, duinen en uitgestrekte natuurgebieden. Een van de beste manieren om dit eiland te verkennen is te voet. Wandelen in Ameland is een echte traktatie voor de zintuigen, met adembenemende uitzichten en een rustige, ontspannende sfeer.

Wandelroutekaart Ameland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Ameland

Over wandelen in Ameland

Er zijn verschillende wandelmogelijkheden op Ameland. Een van de populaire wandelgebieden is het duingebied van het Oerd. Dit gebied biedt prachtige uitzichten op de duinen, stranden en de zee. Hier kun je de Waddenzee bewonderen en vaak zeehonden spotten op de zandbanken.

Een ander wandelgebied is het Hollumer Bos. Dit bos ligt aan de westkant van het eiland en biedt prachtige wandelroutes door de bossen en duinen. Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over het eiland en de zee.

Een ander wandelgebied is de Ballumerbocht, dit gebied ligt aan de oostkant van het eiland. Hier vind je het natuurgebied waar je kunt wandelen door de polder en duinen. Het weidse uitzicht over de Waddenzee is hier prachtig.

Als je op zoek bent naar een uitdagende wandeltocht, dan kun je het duinpad volgen naar de top van de hoogste duin van het eiland, de Bornrif. Vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht over het eiland en de omringende zee.

Wandelen in Ameland is een onvergetelijke ervaring die je niet mag missen. Het eiland biedt prachtige, ongerepte natuur en rustige wandelroutes voor ieder niveau. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een uitdagende tocht je kunt er voor terecht op Ameland.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Friesland