Blaricum

Blaricum

Dit prachtige dorp gelegen ligt gunstig in het Gooi en is omringd door groene bossen en uitgestrekte heidevelden. Het is een perfecte plek om te wandelen en te genieten van de natuur. In de zomer kan je goed de verkoeling opzoeken in de bossen en op een mooie lentedag kan je genieten van de prachtige kleuren op de hei.

Wandelroutekaart Blaricum

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Blaricum

Theetuin Eemnes

Over wandelen in Blaricum

Een populaire route onder wandelaars is de Blaricummerheide. Dit gebied bestaat uit uitgestrekte heidevelden, bossen en vennen, en biedt een prachtig uitzicht op de omgeving. Het is een geweldige plek om te genieten van de natuur en te ontspannen in een rustige omgeving. Als je geluk hebt, kun je hier zelfs een aantal wilde dieren tegenkomen, zoals konijnen, vossen en reeën.

Een andere route die de moeite waard is, is de route door de Gooise bossen. Dit gebied is gevuld met prachtige bomen en planten en biedt wandelaars een prachtig uitzicht op de omgeving. Tijdens deze wandeling kom je langs een aantal mooie plekjes, zoals het Beekdal en de Tafelbergheide.

Een ander leuk aspect van wandelen in Blaricum is dat er verschillende gezellige restaurants en cafés zijn waar je kunt genieten van een hapje en een drankje. Er zijn ook verschillende leuke winkels waar je souvenirs en lokale producten kunt kopen.

Kortom, wandelen in Blaricum is een geweldige manier om te genieten van de prachtige natuur en te ontspannen in een rustige omgeving. Of je nu op zoek bent naar een ontspannen wandeling of een uitdagende trektocht, Blaricum heeft voor iedereen wat wils.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland