Wandelroute ’t Natte Laand

4 of 5 stars

Vanaf het startpunt Hoeve Wielrevelt starten drie wandelroutes, namelijk

De eerste en kortste route is de enige route die ter plekke is gemarkeerd met bordjes. De andere routes staan wel op het informatiebord van Natuurmonumenten maar lokale markering ontbreekt. Voor deze routes moet je de kaart van Natuurmonumenten gebruiken om de route te volgen.

De rest van deze routebeschrijving gaat in op de korte gemarkeerde route genaamd ’t Natte Laand.

Routebeschrijving

Vanaf de hoeve loop je eerst een breed betonnen pad verder richting het Wielrevelt. Onderweg kom je ook nog een picknickbank tegen wat een mooie plek is om in alle rust te picknicken.

Na het lange betonnen pad begint het avontuur. Dit is namelijk een avontuurlijke route, die zeer aantrekkelijk is voor kinderen. Zo ga je over een trekveer, smalle bruggetjes, hindernissen en er is zelfs een plek om slootje te springen. Het is daarom ook zeker handig om droge kleren mee te nemen. Je kan ook om alle obstakels heen lopen.

Ongeveer halverwege kom je nog langs een uitzichtpunt waar je een prachtig uitzicht hebt op de Haarrijnseplassen.

Markering en paden

De route is duidelijk gemarkeerd met bordjes met daarop de naam van deze route en is daarom eenvoudig te volgen.

De paden van deze route zijn erg afwisselend. Het eerste deel van de route is het minst interessant, maar hoe verder je komt hoe afwisselender het wordt. Na hevige regenval kan deze route erg blubberig worden.

Parkeren

Aan de andere kant van de weg is de parkeerplaats van Natuurmonumenten. Zoals bij veel parkeerplaatsen van deze routebeheerder is het inmiddels betaald parkeren. Mocht je lid zijn van Natuurmonumenten dan kun je gratis parkeren met je ledenpas.

Route beoordeling

Toen ik het eerste deel van de route liep was ik bang dat de route erg zou tegenvallen. Echter als je het lange rechte pad eenmaal gehad hebt, loop je door allerlei kleine leuke paadjes. Met kinderen is deze route echt een aanrader.

Ook voor volwassenen is deze route erg mooi. De omgeving is prachtig en in een kort rondje zie je veel natuurschoon. Al met al kan ik deze route daarom van harte aanraden.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

3.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4.5 of 5 stars

Route markering

4.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *