Wandelroute De Blauwborst

2.5 of 5 stars

Net naast Amersvoort langs de A28 liggen twee natuurgebieden namelijk De Schammer en Bloeidaal. Door deze twee natuurgebieden lopen drie wandelroutes:

Bij Wandelroute Het Venster loop je eigenlijk beide routes achter elkaar door. In deze route ga ik in meer detail in op Wandelroute de Blauwborst.

Routebeschrijving

De route begint bij TOP (Toeristisch Overstappunt) de Schammer. Dit is een grote parkeerplaats naast de hockeyclub. De parkeerplaats is erg groot, dus ik vermoed dat hier altijd voldoende plek is om te parkeren.

Je loopt van de parkeerplaats langs de informatiezuil natuurgebied De Schammer in. Dit natuurgebied heeft relatief veel water. Kleine meertjes zijn aan elkaar gemaakt met slenken waardoor er veel watervogels naar dit natuurgebied trekken. Op verschillende plekken heb je een mooi uitzicht over het water.

Na ongeveer ¼ gelopen te hebben loop je normaal gesproken langs de slenken en door het weiland. Ik heb de route echter in het broedseizoen gelopen, waardoor je een omleiding loopt. Deze gaat in tussen 15 maart en 15 juli.

Je loopt nu via de fietspaden weer in een lus terug naar het startpunt. Op verschillende plekken heb je mooie vergezichten over de weilanden, waar vogels druk bezig zijn om eten te zoeken.

Markering en paden

De paden van deze route zijn afwisselend, vooral het eerste deel van de route. Hier moet je ook nog door een relatief blubberig stuk, dus ik zou goede wandelschoenen aanbevelen. Op de terugweg loop je over een geasfalteerd fietspad.

De gehele route is gemarkeerd met paaltjes met daarop een horizontale gele lijn. Dit is hoe het Utrechts Landschap meestal de routes aangeven en eerlijk gezegd zorgt het bij mij vaak voor verwarring. Ook hier was het niet altijd even duidelijk waar je heen moest, maar na goed om me heen kijken kwam ik er wel uit.

Beoordeling

Ik had persoonlijk wel meer van deze route verwacht. Vooral de terugweg vond ik niet echt bijzonder om te lopen. Je loopt hier namelijk op het fietspad, waardoor er steeds fietsers voorbij komen. Dan loop ik toch altijd wat minder ontspannen.

Het natuurgebied had ook wel meer iets weg van een stadspark dat komt voornamelijk door de hoeveelheid mensen en het geluid van de snelweg.

Als je in de buurt bent dan is het zeker leuk om deze route eens een keer te lopen. Ik zou er echter niet een stuk voor rijden. Er zijn simpelweg veel mooiere routes in de buurt!

Score

Algemene beoordeling

2.5 of 5 stars

Omgeving

3 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

2 of 5 stars

Route markering

2.5 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *