Rode route – Leemcule

  • Lengte: 2 km
  • Type: lus
  • Routekleur: rood
  • Adres: {52.45349,6.03925}
  • Startpunt: Leemcule
  • Beheerd door: Onbekend

Vanaf het prachtige startpunt Leemcule starten twee wandelroutes:

Bij de rode route loop je een lus ten Noorden van de Leemcule. Hier loop je ook nog over vakantiepark Molecaten. Bij de blauwe route loop je door het bos ten zuide van de Leemcule. In de rest van deze beschrijving ga ik in meer detail in op de rode route.

Route beschrijving

Het begin van de route is echt prachtig. Hier ligt namelijk een grote Leemcule, wat een voormalige leemwinput is. Dit is bij uitstek een mooie plek, waar veel kinderen hun gang kunnen gaan. Voornamelijk zo hard mogelijk de Leemcule in rennen is erg populair!

Vanaf de Leemcule steek je echter al snel het bungalowpark op. Je loopt hier het heel bugalowpark Molecaten af totdat je aan de andere kant weer bij het bos komt. Hier ga je vervolgens steeds dieper het bos in.

Door het bos loop je veelal over smalle paden een rondje. Je komt hier ook nog langs het landgoed van Molencaten. Uiteindelijk kom je weer uit bij het bungalowpark, die je ook op de terugweg weer helemaal af loopt, todat je bij de Leemcule bent.

Markering en paden

Het is duidelijk dat dit al een oude route is. Persoonlijk weet ik ook niet of de route echt wordt bijgehouden. Op sommige plekken is het behoorlijk zoeken naar de route.

Op het bungalowpark staan verder geen paaltjes. Je moet hier als maar rechtdoor lopen, maar er hadden best wat meer paaltjes mogen staan ter verduidelijking.

Bijna het gehele pad is zandgrond, dus de laarzen mogen thuis blijven. Gelukkig loop je nergens over de weg.

Beoordeling

Voor mij heeft de Leemcule een bijzondere plek in mijn hart omdat ik hier vroeger als kind ben geweest. Daarom kan ik mij nog goed herinneren hoe leuk het was om zo hard mogelijk naar beneden te rennen of rollen!

Als ik echter naar de route kijk, dan kan ik niet zeggen dat het een bijzonder mooie route is. Het eerste stuk bij de Leemcule is prachtig, maar dat is maar een heel klein stuk. Ook wordt het stuk over het bungalowpark uiteindelijk wel langdradig.

Als je in de buurt bent dan is het zeker leuk om dit rondje te lopen. Mocht je met kinderen zijn dan kunnen die zicht uren vermaken in de Leemcule.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *