Muiderbergroute

Vanaf het startpunt Muiderberg, starten 3 wandelroutes:

Bij de eerste twee routes loop je een rondje om en door Muiderberg. De derde en langste route loop je richting Muiden over de dijk. In de rest van deze routebeschrijving ga ik in meer detail in op de laatst genoemde route.

Routebeschrijving

Als je met de auto naar het startpunt gaat dan zul je moeten zoeken naar een parkeerplek. Direct bij het startpunt is namelijk geen parkeerplaats. Ik heb zelf in een van de zijstraten van Muiden geparkeerd. Gelukkig is het startpunt ook goed bereikbaar met de bus.

Vanaf het starpunt loop je eerst een stuk door het stadspark en de bossen rondom Muiderberg. Hier kom je ook nog langs een mooie oude kerk. Al snel loop je op de dijk, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over het water. In de verte kan je Almere aan de overkant van het water zien.

De paden op de dijk worden steeds smaller totdat je bijna volledig op het gras loopt. Op verschillende plekken heb je mooie stranden waar je kan uitrusten of pootjebaden in het water.

Langzamerhand zie je het muiderslot dichterbij komen. Wat een indrukwekkend kasteel en wat is Muiden een leuke plaats! Je loopt langzamerhand weer Muiden uit om vervolgens via het binnenland weer terug naar Muiderberg te lopen.

Dit deel van de route is aanzienlijk minder spectaculair. Je loopt een groot deel wel door mooie natuur, maar het pad is een lange rechte laan. Ook loop je redelijk dicht bij de snelweg. Wat een contrast met het eerste deel van de route.

Markering en paden

De route is in twee richtingen aangeven met groene pijlen. Je kunt dus ook eerst het stuk door het binnenland lopen. Dan loop je vervolgens via de dijk weer terug.

Op sommige delen loop je over smalle paden en op andere plekken over de weg of de stoep. Voor het stuk over de dijk zijn goede wandelschoenen aanbevolen. Als het recent geregend heeft, kunnen je broekspijpen erg nat worden van het hoge gras.

Beoordeling

Zoals veel routes van Wandelroutenetwerk Noord-Holland heeft deze wandelroute echt twee kanten. Het deel over de dijk en door Muiden is echt geweldig. Het deel door het binnenland wordt ik echter niet echt vrolijk van.

Toch kan ik de route wel aanraden. Het eerste deel van de route kon je mooi om je heen kijken. Het tweede deel van de route is meer om nog wat extra kilometers te maken. Als je er met die instelling heen gaat dan weet ik zeker dat je het naar je zin hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *