Het Pad van Zus

4.5 of 5 stars

Vanaf de parkeerplaats aan de Hogesteeg lopen twee wandelroutes:

Deze beschrijving gaat over de tweede langere route.

De route in vogelvlucht

Het eerste stuk van het wandelroute gaat over brede paden door een dicht bos. Her en der is er een klein stukje open heide, maar het meeste is helemaal dicht gegroeid. Door alle begroeiing is het hier heel stil en kan je de vogels goed horen fluiten.

Zodra je eenmaal langs de schaapskooi en boerderij Boeschoten bent gelopen, ga je een klein stuk door een akkerland. Vervolgens ga je weer het dichte bos door langs het Gat van Zus een doodijsgat midden in de bossen. Het laatste stuk kom je nog langs hunebedden en een mooi heidegebied.

De hoogte verschillen, heides en bezienswaardigheden maken dit een erg mooie route om eens te lopen. Het eerste stuk is wat mij betreft het minst bijzonder omdat de paden hier vrij recht en lang zijn.

Route markering

De route wordt in principe gemarkeerd door de paarse bordjes. Af en toe wordt de route opeens aangegeven door roze bordjes. Er is verder geen roze route in de buurt, dus deze verwijzen naar de zelfde route.

Dichtbij het einde van de route, wordt het ook niet duidelijk aangegeven. Bij de Y-splitsing staat een bordje dat je naar rechts moet, 30 meter verder aan de andere kant staat echter dat je naar links moet. Hier moet je links aanhouden, anders snijd je de route met ongeveer 1 kilometer af. De Y-splitsing, staat hier op de kaart gemarkeerd.

Score

Algemene beoordeling

4.5 of 5 stars

Omgeving

4.5 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

4 of 5 stars

Route markering

4 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *