Glindhorsterpad

3.5 of 5 stars
  • Lengte: 10 km
  • Type: lus
  • Routekleur: groen
  • Adres: Helweg 20, 3794 MP De Glind, Nederland
  • Startpunt: Melissenpad
  • Beheerd door: Klompenpaden

Als ik deze wandelroute in één woord zou moeten omschrijven, dan zou ik het woord ‘’afwisselend’’ gebruiken. Geen eentonige lange paden door productiebos of landbouwgrond, elk deel van de route heeft een ander karakter waardoor de route geen moment verveeld.

Routebeschrijving

De route start bij de parkeerplaats van het Melissenpad, dit is een pad dat over het land gaat van de familie Melissen. Langs dit pad staan allemaal kunstvoorwerpen en oude objecten die bijna het museum in kunnen. Dit pad van zo’n ongeveer 1 kilometer lang is een leuke start van de route.

Vanaf het Melissenpad loop je naar De Glind over de Postweg. Dit vind ik het minst leuke deel van de route aangezien je hier op het fietspad loopt langs een redelijk drukke weg.

Bij De Glind wordt de route alweer snel een stuk mooier. Je loopt hier langs een kinderboerderij waar vele soorten kippen te zien zijn en een rijke verzameling aan dieren. Je loopt ook door het dorpspark en de omringende weilanden.

Je loopt nu in meerdere lussen rondom alle bezienswaardigheden van De Glind, zoals oude boerderijen, natuurgebieden en kleine vennen. Op verschillende plekken heb je prachtig uitzicht over de Weilanden.

Via boerderij Burgstede en het Melissenpad loop je weer terug naar het startpunt. In totaal heb je zo’n 10 kilometer gelopen.

Horeca

Onderweg is er op verschillende plekken iets te eten en te drinken te krijgen. Verschillende boerderijen verkopen eten, drinken en ijsjes. Bij Bistro Ons kun je ook terecht voor een grotere maaltijd.

Markering en paden

De paden worden gemarkeerd door groene stickers met daarop een klomp. De stukken door de weilanden is het erg makkelijk om de weg te vinden. De stukken door De Glind zijn echter lastiger, hier zijn de stickers op lantarenpalen geplaatst. Let daarom goed op, soms staan de stickers ook aan de overkant van de weg.

Het pad is net zo afwisselend als de omgeving. Op sommige stukken loop je over het asfalt terwijl je op andere stukken door het hoge gras moet lopen. Met regen kunnen sommige paden ook blubberig worden. Doe daarom goede wandelschoenen aan!

Wel of niet lopen?

Ik heb enorm genoten van deze wandelroute. Toch zou ik deze route niet aan iedereen aanraden. De klompenroutes zijn heel anders dan de natuurroutes van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Allereerst loop je bij deze wandelroute nauwelijks door bos. Hoewel weilanden en akkers mooi omringt worden door bomen is er weinig echt bos.

Ook loop je op verschillende stukken over boeren weggetjes. Dat kan dus betekenen dat je ingehaald wordt door auto’s, of stukken in de berm moet lopen.

Mocht je dit geen probleem vinden, dan kan ik de route van harte aanraden. De natuur en omgeving is prachtig. Mocht je 10 kilometer te veel vinden, dan is de route op meerdere plekken te korten.

Ongeveer halverwege staat zo’n afkorting aangegeven. Als je die volgt dan loop je ongeveer 7 kilometer.

Score

Algemene beoordeling

3.5 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3 of 5 stars

Route markering

3 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *