Eekterpad

De omgeving rondom Oosterwolde bestaat voor het meerendeel uit uitgestrekte weilanden en akkers. In eerste instantie zou je verwachten dat het Eekterpad ook redelijk rechttoe rechtaan. Deze route heeft mij echter ontzettend verast!

Route beschrijving

Vanaf het startpunt bij de Pniëlkerk loop je eerst verder het centrum uit. Hier kom je al gauw op een nauw fiets/wandelpad. Tijdens deze wandelroute loop je veel over dit soort paden die achter huizen langs lopen en tussen de weilanden door gaan.

Op het eerste deel van de route kom je al direct langs paarden, varkens en koeien. Ook loop je langs een prachtig landhuis en weilanden die volledig aan de natuur worden overgelaten.

Iets voorbij Landgoed morren ligt Rustpunt Tuinn, dit is een prachtige plek om even bij te komen van de route. Hier kan je ook iets te drinken krijgen. Het staat heel duidelijk aangegeven dus je zal er niet zomaar voorbij lopen. Het lijkt misschien raar om zo iemands tuin in te lopen, maar dat is juist het idee van Rustpunt!

De rest van de route vervolgt zich langs allerlei boerderijen, zowel hele moderne als kleine ouderwedse boerderijen. In deze regio wordt er veel aan paardensport gedaan, mocht je gek zijn op paarden dan kan je je hart ophalen. De dieren vinden wandelaars hartstikke interessant en komen daarom ook vaak naar je toegelopen.

Route markering

De route wordt aangegeven met blauwe bordjes met daarop een klomp. Als je al eens eerder een klompenroute hebt gelopen dan komen deze ongetwijfeld bekend voor.

Bij deze route is er ook vaak een grote blauwe klomp bij het routebordje gehangen. Dat maakt het erg makkelijk om deze route te navigeren. Bij sommige andere klompenroutes zijn de bordjes vaak te klein, zo’n klomp erbij maakt het extra opvallend!

Ongeveer halverwege kan je overstappen op een andere route van 16 kilometer. Zorg daarom dat je echt de blauwe bordjes blijft volgens als je enkel deze route wilt lopen.

De paden

Het pad is zeer afwisselend. Sommige stukken loop je over asfalt en andere stukken loop je over ongelijk gras. Het grootste gedeelte van de route zal in de winter niet echt nat blijven.

Het is verstandig om goede schoenen aan te trekken. Met de ongelijke grond op sommige plekken is wat extra steun geen overbodige luxe. Ik had simpelere schoenen aan en kreeg toch erg moeie voeten.

Wel of niet lopen?

De klompenroutes nemen je mee door gebieden waar nauwelijks andere wandelroutes zijn aangelegd. Daardoor zie je Nederland weer van een hele andere kant. Veel Klompenroutes hebben echter lange rechte stukken er tussen zitten. Deze route daarentegen is heel erg afwisselend, waardoor ik deze route van harte kan aanraden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *