Boswachterspad Ooijpolder

4 of 5 stars

De Ooijpolder is een groot poldergebied waar je prachtig kan wandelen. Deze polder dient als uiterwaarden van de waal, hierdoor kan je op verschillende plekken het strand op om van het uitzicht te genieten. Ook heb je kans om paarden en wilde koeien tegen te komen.

Route omschrijving

De route start vanuit het drukke stadspark valkhofpark, maar eenmaal onder de brug door ga je snel de rust van de Ooijpolder in. Hier loop je vervolgens langs de waal over een wandelpad genaamd de Ooijpoort.

Uiteindelijk kom je uit bij De Vlietberg, hier kan je eventueel iets eten en drinken voordat je de weg vervolgt. Vanaf dit dorpje loop je meer het binnen gebied van de Ooijpolder. Eerst loop je door een open gebied, maar zodra je de Ooijse Bandijk over bent gestoken ga je de bebossing in.

Hier kom je de uitkijktoren Groenlanden tegen, hier heb je een prachtig uitzicht over de binnenmeertjes, de vlaktes en de bossen. Vanaf de uitkijktoren loop je door richting de Bizonbaai, het grootste binnenmeer van de Ooijpolder. Hier kan je goed picknicken met een uitzicht op de baai.

Vanuit de baai loop je door naar het plaatsje Ooij. Hier eindigt ook de Ooijpolder, dus je hebt nu het hele natuurgebied doorkruist.

Route markering

De route wordt aangegeven met bruine paaltjes, deze starten vanaf het stadspark. Deze route (7.5 km) is echter één richting, dat betekend dat je of terug moet lopen, of het openbaar vervoer moet gebruiken. In Ooij zijn gelukkig meerdere bushaltes, maar het is goed om van tevoren te kijken welke bussen er rijden.

Het pad

Op de meeste stukken van deze route loop je over wandelpaden, meestal verhard en soms onverhard. Kleine stukken van de route gaan over wegen, maar deze wegen zijn relatief rustig.

Mocht je echter een andere weg terugzoeken dan kom je hoogstwaarschijnlijk uit op een grotere weg met meer verkeer en waar harder wordt gereden. Houd hier dus rekening mee voordat je de route gaat lopen

Parkeren en vervoer

In de binnenstad kan je betaald parkeren. In de Ooijpolder is het lastig om een goed parkeerplek te vinden, ook is parkeren op veel plekken verboden. Wel kan je beslissen om bij Roosje van Ooij te parkeren. Hier kan gratis parkeren, maar je start dan wel meer midden op de route.

Score

Algemene beoordeling

4 of 5 stars

Omgeving

4 of 5 stars

Kwaliteit van de wandelpaden

3.5 of 5 stars

Route markering

3 of 5 stars

Over de scores

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *