Westerkwartier

Westerkwartier

De gemeente Westerkwartier in Groningen is een prachtig gebied om te wandelen. Er zijn talloze routes die je kunt volgen en genoeg mooie plekjes om te ontdekken. Een van de hoogtepunten van deze regio is de Marumerlage, een natuurgebied dat zich uitstrekt over zo’n 25 hectare.

Wandelroutekaart Westerkwartier

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Westerkwartier

Over wandelen in Westerkwartier

De Marumerlage is een ideale plek voor wandelaars die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Je kunt er uren dwalen door het moerasgebied, waarbij je de kans hebt om talloze vogels en andere dieren te spotten. Denk bijvoorbeeld aan de grutto, kievit en wulp, maar ook aan de otter en de bever.

Daarnaast is er in de Marumerlage ook volop gelegenheid om te genieten van de flora. Zo kun je er onder meer orchideeën, moeraswolfsklauw en zonnedauw vinden. Het is dan ook niet voor niets dat dit gebied als Natura 2000-gebied is aangewezen.

Als je gaat wandelen in de Marumerlage, is het wel belangrijk om op de paden te blijven. Het gebied is namelijk kwetsbaar en er zijn delen die afgesloten zijn om de flora en fauna te beschermen. Ook is het handig om vooraf even te checken of er geen bijzonderheden zijn op de route die je wilt lopen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Groningen