Midden-Groningen

Midden-Groningen

De gemeente Midden Groningen is een prachtig gebied in de provincie Groningen met een rijke geschiedenis en mooie natuur. Het gebied is ontstaan uit een fusie van verschillende gemeenten en bestrijkt een groot deel van het midden van de provincie Groningen. Het landschap varieert van uitgestrekte weilanden en akkers tot mooie bosgebieden en waterrijke gebieden, wat het ideaal maakt voor wandelliefhebbers.

Wandelroutekaart Midden-Groningen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Midden-Groningen

Westerbroek, Van der Valk Hotel

Over wandelen in Midden-Groningen

Een van de mooie wandelgebieden in de gemeente Midden Groningen is het natuurgebied Tussen de Venen. Dit gebied is gelegen tussen de dorpen Zuidbroek en Muntendam en biedt een afwisselend landschap met moerasgebieden, bossen en open weiden. Het gebied is tevens een belangrijk broedgebied voor vogels en je kunt er dan ook diverse vogelsoorten spotten.

Een ander mooi gebied is het Slochterbos, gelegen in het dorp Slochteren. Het is een bosgebied dat zich kenmerkt door haar mooie lanen, vijvers en variatie in boomsoorten. Het Slochterbos is tevens een belangrijke plek voor paddenstoelen en je kunt er dan ook diverse soorten spotten.

Daarnaast biedt de gemeente Midden Groningen ook diverse historische dorpen die de moeite waard zijn om te verkennen tijdens een wandeling. Zo is het middeleeuwse dorpje Harkstede een aanrader, met haar mooie kerk en historische panden. Ook het dorp Kolham is de moeite waard, met haar mooie molen en historische boerderijen.

Tot slot biedt het natuurgebied Engelberterholt een prachtig landschap met oude bomen en mooie wandelpaden. Het gebied is tevens een belangrijke broedplaats voor diverse vogelsoorten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Groningen