Wageningen

Wageningen

Hoewel deze stad voornamelijk bekend staat om de Landbouw Universiteit heeft Wageningen ook veel natuur te bieden. Zo kun je een mooie wandeling maken door de uiterwaarden, de weilanden of de prachtige bossen. Genoeg te zien dus in deze centraal gelegen gemeente.

Wandelroutekaart Wageningen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Wageningen

Over wandelen in Wageningen

Een van de hoogtepunten van Wageningen is het natuurgebied De Blauwe Kamer. Dit gebied is gelegen aan de oevers van de Nederrijn, en biedt prachtige wandelpaden langs het water en door de weidse uiterwaarden. Hier kun je genieten van de vele vogels die in het gebied leven, zoals de lepelaar en de kievit.

Een ander prachtig wandelgebied in Wageningen is het Nationaal Park De Hoge Veluwe. Dit park biedt uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen, en is een van de grootste natuurgebieden van Nederland. Hier kun je genieten van de vele wandelpaden en fietsroutes die het park te bieden heeft, en de verschillende dieren die er leven, zoals edelherten en wilde zwijnen.

Daarnaast is er nog de Wageningse Berg, een mooie heuvel die uitzicht biedt over de stad en de omgeving. Hier vind je prachtige wandelpaden door de bossen en langs de heuvels, en kun je genieten van het mooie uitzicht over de stad en de rivier de Rijn.

Tot slot is er het mooie Arboretum Belmonte, gelegen aan de rand van Wageningen. Dit park biedt prachtige wandelpaden langs bomen en struiken uit de hele wereld, en is een oase van rust in de drukke stad.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland