Vlieland

Vlieland

Het Waddeneiland Vlieland biedt vele mogelijkheden om te wandelen. Het eiland staat bekend om zijn rustige en ontspannen sfeer, uitgestrekte stranden en mooie natuur. Er zijn verschillende gebieden op Vlieland waar je heerlijk kunt wandelen, zoals de duinen, het bos, de kwelders en het strand.

Wandelroutekaart Vlieland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Vlieland

Over wandelen in Vlieland

Een wandeling door de duinen is een populaire optie op Vlieland. Het duinlandschap is erg gevarieerd en biedt mooie vergezichten en een unieke flora en fauna. Je kunt ook kiezen voor een wandeling door het bos, waarbij je kunt genieten van de frisse lucht en het groen om je heen.

Een andere mooie wandelomgeving op Vlieland zijn de kwelders. Dit gebied wordt gekenmerkt door de bijzondere plantengroei en het trekvogelgebied. Een wandeling hier is dan ook een absolute aanrader voor natuurliefhebbers.

Uiteraard kan ook het strand niet ontbreken tijdens een bezoek aan Vlieland. Een wandeling over het strand is niet alleen heerlijk ontspannend, maar biedt ook prachtige uitzichten over de zee en de duinen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Friesland