Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

Sittard-Geleen is een mooie gemeente in de provincie Limburg die veel te bieden heeft voor wandelaars. Of je nu houdt van een wandeling in de natuur of liever door de stad loopt, Sittard-Geleen heeft voor elk wat wils.

Wandelroutekaart Sittard-Geleen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Sittard-Geleen

Over wandelen in Sittard-Geleen

Een van de hoogtepunten van wandelen in Sittard-Geleen is het gebied rondom de Geleenbeek. Deze beek loopt dwars door de stad en biedt een prachtige omgeving om te wandelen. Langs de oevers van de beek kun je genieten van de rustige omgeving en het prachtige groen. Het gebied rondom de Geleenbeek is ook de thuisbasis van vele vogelsoorten, zoals de ijsvogel en de grote gele kwikstaart.

Een andere mooie plek om te wandelen is het natuurgebied De Kollenberg. Dit gebied ligt net buiten het centrum van Sittard en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de omgeving. Het is een heuvelachtig gebied met tal van wandelroutes die geschikt zijn voor zowel beginners als ervaren wandelaars. Tijdens het wandelen kun je genieten van het prachtige landschap en de vele historische gebouwen die het gebied rijk is.

Voor wie liever een wandeling door de stad maakt, is er ook genoeg te beleven in Sittard-Geleen. De stad heeft een rijke geschiedenis en biedt tal van historische bezienswaardigheden om te bewonderen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het historische centrum van Sittard en bewonder de prachtige monumentale gebouwen, zoals de Basiliek van Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart en de St. Petruskerk.

Voor wie meer informatie zoekt over de wandelroutes in Sittard-Geleen, is het VVV-kantoor een goed startpunt. Hier vind je informatie over de wandelroutes en de verschillende natuurgebieden in de omgeving. Daarnaast kun je er terecht voor educatieve programma’s en activiteiten voor kinderen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Limburg