Renswoude

Renswoude

Wandelen in de gemeente Renswoude is een prachtige ervaring. Het gebied biedt wandelaars talloze mogelijkheden om te genieten van de natuurlijke schoonheid van het gebied. Een van de hoogtepunten van wandelen in Renswoude is het ontdekken van de Grebbelinie, een historische verdedigingslinie die in de 18e eeuw werd aangelegd.

Wandelroutekaart Renswoude

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Renswoude

Over wandelen in Renswoude

Een van de historische hoogtepunten van Renswoude is de Grebbelinie, een verdedigingslinie uit de 18e eeuw. Tijdens een wandeling in de gemeente kun je de overblijfselen van deze linie ontdekken, waaronder forten en schansen. Maar er is meer te zien dan alleen de Grebbelinie. Renswoude heeft ook een rijkdom aan natuurgebieden, zoals het Prattenburgse bos en het Valleikanaal.

Een wandeling door het historische centrum van Renswoude is ook een aanrader. Je kunt hier de oude kerk en het kasteel bewonderen en meer te weten komen over de geschiedenis van de gemeente. Ook is er het Grebbelinie bezoekerscentrum, waar je meer kunt leren over deze historische verdedigingslinie en de belangrijke rol die het heeft gespeeld in de Nederlandse geschiedenis.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht