Hollands Kroon

Hollands Kroon

Hollands Kroon is de grootste gemeente van Noord Holland en biedt daardoor tal van mogelijkheden voor wandelaars. Het is een gebied dat bekend staat om zijn uitgestrekte polders, mooie vergezichten en rijke geschiedenis. Voor wandelliefhebbers is Hollands Kroon dan ook een waar paradijs.

Wandelroutekaart Hollands Kroon

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Hollands Kroon

Over wandelen in Hollands Kroon

Een van de bekendste natuurgebieden is het Waddengebied, dat zich uitstrekt langs de kust van Noord-Holland. Hier kun je genieten van uitgestrekte zandstranden, duinen, kwelders en slikvelden.

Ook het Amstelmeer is een mooie plek om te wandelen. Dit meer is ontstaan na de inpoldering van de Wieringermeer en wordt omringd door natuurgebieden met rietvelden, moerasbossen en graslanden. Hier kun je diverse vogelsoorten spotten, zoals de lepelaar, de grutto en de tureluur.

Een ander bijzonder natuurgebied is het Zwanenwater in Callantsoog. Dit gebied bestaat uit duinen, bossen en waterpartijen en is de thuishaven van vele vogelsoorten, zoals de fuut, de dodaars en de aalscholver. Ook kun je hier de zeldzame kleine parelmoervlinder tegenkomen.

Tot slot is het Robbenoordbos een prachtig bosgebied om te wandelen. Dit bos is in de jaren ’70 aangelegd en bestaat voornamelijk uit naaldbomen. Je kunt hier heerlijk wandelen over de bospaden en genieten van de rust en stilte. Bovendien kun je hier regelmatig reeën en vossen spotten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland