Dijk en Waard

Dijk en Waard

De gemeente Dijk en Waard en de stad Heerhugowaard zijn prachtige bestemmingen om te genieten van wandelingen en de omgeving te verkennen. Het gebied is rijk aan groene gebieden en historische bezienswaardigheden, waardoor er voor ieder wat wils is.

Wandelroutekaart Dijk en Waard

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Dijk en Waard

Zuidpunt

Over wandelen in Dijk en Waard

Een wandeling door het Park van Luna is een geweldige manier om te ontspannen en de natuur te ervaren. Het park beschikt over een grote vijver, speeltuinen voor kinderen en verschillende sportfaciliteiten. Voor degenen die willen genieten van een adembenemend landschap van weiden, moerassen en bossen, biedt het Geestmerambacht natuurgebied diverse wandel- en fietsroutes. Bezoekers kunnen ook watersporten zoals kanoën en windsurfen op het grote meer beoefenen.

Heerhugowaard heeft ook een rijke geschiedenis en er zijn tal van historische gebouwen om te verkennen tijdens een wandeling door de stad. De Raadhuis-kerk, gebouwd in de 19e eeuw, is een van de meest indrukwekkende historische gebouwen van de stad. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de Middenwaard, een historische winkelstraat en het Museum van de Twintigste Eeuw.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland