Hilversum

Hilversum

Hilversum, ook wel bekend als de “tuinstad”, is een groene stad met veel parken en bossen, wat het een ideale plek maakt voor een ontspannen wandeling in de natuur. Er zijn tal van wandelmogelijkheden in de stad, van uitgestrekte heidegebieden tot prachtig aangelegde tuinen en parken. Of u nu op zoek bent naar rust en stilte in de natuur of juist wilt genieten van historische gebouwen en stedelijke faciliteiten, Hilversum heeft het!

Wandelroutekaart Hilversum

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Hilversum

Corverslaan

Over wandelen in Hilversum

Een van de bekendste parken in Hilversum is het Goois Natuurreservaat. Dit natuurgebied ligt op een steenworp afstand van het centrum en biedt een scala aan wandelmogelijkheden. U kunt hier wandelen over de heidevelden, door de bossen en langs de vele vennen en plassen. Het Goois Natuurreservaat is tevens de thuisbasis van verschillende diersoorten, zoals de Schotse hooglander, reeën en vele vogels.

Een ander mooi wandelgebied in Hilversum is de Hoorneboegse Heide. Dit gebied ligt ten zuidoosten van de stad en is een uitgestrekt heidegebied met vele wandelpaden en mooie uitzichten. Hier kunt u genieten van de rust en stilte van de natuur en verschillende diersoorten spotten.

Voor de liefhebbers van een meer stedelijke omgeving is er de Hertenkamp in het centrum van Hilversum. Dit park biedt vele wandelmogelijkheden langs vijvers, beken en door een prachtig aangelegde tuin. U kunt hier tevens genieten van de vele herten en andere dieren die in het park leven.

Tot slot is er nog de Zuiderheide, een gebied dat tussen Hilversum en Laren ligt. Hier kunt u wandelen over de heidevelden en genieten van de weidse uitzichten over het Gooi. Het gebied is tevens bekend om zijn bijzondere planten en bloemen, zoals de klokjesgentiaan en de zonnedauw.

Kortom, Hilversum biedt vele mogelijkheden voor wandelaars. De combinatie van groen, rust en stedelijke faciliteiten maken Hilversum tot een ideale bestemming voor een wandeling.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland