Drechterland

Drechterland

Drechterland, gelegen tussen Hoorn en Enkhuizen, is een prachtige regio om te verkennen door middel van wandelingen. Met gezellige dorpen en uitgestrekte landschappen biedt Drechterland tal van mogelijkheden voor wandelaars om van de buitenlucht te genieten.

Wandelroutekaart Drechterland

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Drechterland

Over wandelen in Drechterland

Een van de meest populaire gebieden om te wandelen is het Streekbos. Dit groene gebied heeft verschillende wandelpaden die door het bos en langs de vijver slingeren. Het gebied heeft ook diverse sportfaciliteiten, speeltuinen voor kinderen en picknickplaatsen waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van de natuur.

Een ander prachtig gebied om te wandelen is de Westfriese Omringdijk. Deze dijk biedt een adembenemend uitzicht op de omliggende landerijen en het water. Het volgen van deze route geeft ook een fascinerende kijk op de geschiedenis van de regio.

Voor degenen die willen genieten van een weids uitzicht over het water is een stuk over Markermeerdijken lopen een aanrader. Hier heb je een panoramisch uitzicht op het meer en de omliggende gebieden.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland