Hattem

Hattem

Hattem is een prachtige bestemming voor wandelaars die op zoek zijn naar rust en natuur. De stad biedt talloze wandelpaden door bossen, heidevelden en parken, waar je kunt genieten van de frisse lucht en de mooie omgeving. Ook historische attracties zoals Kasteel Molencaten maken de wandelervaring in Hattem extra bijzonder.

Wandelroutekaart Hattem

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Hattem

Leemcule

Over wandelen in Hattem

Een van de populairste attracties in Hattem is Kasteel Molencaten, een imposant kasteel dat dateert uit de 17e eeuw. Het kasteel is omgeven door een mooi park met verschillende wandelpaden waar je kunt genieten van de rustige omgeving en de prachtige tuinen.

Naast Kasteel Molencaten biedt Hattem ook prachtige natuurgebieden om te wandelen. Bijvoorbeeld de Hattemse bossen, dat een uitgestrekt gebied van 650 hectare is. Hier kun je genieten van de prachtige bossen en de mooie heidevelden, waarbij je het gevoel hebt even helemaal weg te zijn van de stad. Er zijn diverse wandelroutes beschikbaar die variëren in lengte en moeilijkheidsgraad, zodat er voor iedereen wel iets passends is.

Ook het Veluwse landschap rondom Hattem is een prachtige plek om te wandelen. Hier kun je genieten van de rustige paden door de bossen en over de heidevelden, terwijl je het gevoel hebt dat je midden in de natuur bent. Je kunt bijvoorbeeld een wandeling maken door het Veluwezoom National Park, dat zich uitstrekt over meer dan 5000 hectare.

Hattem biedt dus talloze wandelmogelijkheden, van historische kastelen tot prachtige natuurgebieden. Het is de perfecte bestemming voor een dagje wandelen. Dus trek je wandelschoenen aan en ontdek deze mooie stad en haar omgeving te voet!

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland