Nijkerk

Nijkerk

De gemeente Nijkerk bestaat niet alleen uit de charmante plaats Nijkerk, maar ook de omliggende dorpen zoals Nijkerkerveen en Hoevelaken. Ook heeft Nijkerk een aantal prachtige buurtschappen die midden in de bossen liggen. Door de combinatie van bossen en natuur is Nijkerk een prachtig startpunt voor een wandeling. Geniet van de natuur en de lokale cultuur door een mooie wandeling te maken.

Wandelroutekaart Nijkerk

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Nijkerk

Over wandelen in Nijkerk

Een van de mooie wandelgebieden in Nijkerk is het Nijkerkernauw. Dit is een groot en uitgestrekt meer waar je langs de oevers kunt wandelen en genieten van de prachtige uitzichten over het water en de omliggende natuur. Hier kun je ook diverse watersporten beoefenen, zoals kanoën en zeilen.

Een ander mooi gebied om te wandelen is de Arkemheenpolder. Dit is een natuurgebied ten noorden van Nijkerk waar je kunt wandelen tussen de uitgestrekte weilanden en plassen. Hier kun je diverse vogels spotten die in dit gebied leven, zoals grutto’s en kieviten.

Verder is ook het Kruishaarderpad een aanrader voor wandelaars. Dit is een historische route die dwars door het polderlandschap van Nijkerk loopt. Onderweg kom je langs diverse monumenten en historische gebouwen die een bezoek waard zijn.

Tot slot is ook het landgoed Slichtenhorst de moeite waard om te verkennen. Hier kun je wandelen door de prachtige bossen en langs de vijvers. Ook kun je er diverse monumentale panden bewonderen.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Gelderland