Eemsdelta

Eemsdelta

Het gebied Eemsdelta in het noorden van Nederland is een ideale plek voor wandelliefhebbers. Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte gebieden, dijken, polders en historische dorpen. Er zijn diverse wandelgebieden waar je kunt genieten van de prachtige omgeving en wandelroutes kunt verkennen.

Wandelroutekaart Eemsdelta

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Eemsdelta

Over wandelen in Eemsdelta

Een van de populaire gebieden is het Nationaal Park Lauwersmeer, waar je kunt genieten van een gevarieerd landschap met uitgestrekte vergezichten, rietvelden, bossen en waterpartijen. Het is een belangrijk broedgebied voor vogels en je kunt er dan ook diverse vogelsoorten spotten.

Een ander prachtig gebied is de Dollard, een uniek en kwetsbaar natuurgebied dat zich uitstrekt langs de kustlijn van de Waddenzee. Het gebied is van groot belang voor tal van plant- en diersoorten en biedt mooie wandelroutes langs de zeedijk en door de omliggende polders.

Ook het gebied rondom de Eems, een rivier die door het gebied stroomt, is een mooi wandelgebied. Je kunt er wandelen langs de rivier, door historische dorpjes en door uitgestrekte weilanden met grazende koeien.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Groningen