De Ronde Venen

De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen is een gemeente in de provincie Utrecht die bekend staat om haar mooie natuur en vele wandelmogelijkheden. Of je nu op zoek bent naar historische dorpskernen, prachtige waterpartijen of afwisselende natuurgebieden, De Ronde Venen heeft het allemaal. Hieronder lees je meer over enkele mooie wandelgebieden in deze gemeente.

Wandelroutekaart De Ronde Venen

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in De Ronde Venen

Over wandelen in De Ronde Venen

De gemeente De Ronde Venen in de provincie Utrecht biedt prachtige mogelijkheden om te wandelen. Een van de bekendste wandelgebieden in de gemeente is Abcoude. Hier kun je heerlijk wandelen door het historische centrum en langs de schilderachtige rivier de Gein.

Een ander mooi wandelgebied in De Ronde Venen is Grote Wije. Dit natuurgebied biedt een afwisselend landschap met weilanden, bossen en waterpartijen. Hier kun je diverse wandelroutes volgen, variërend van korte rondjes tot langere tochten.

Ook de Vinkeveense Plassen zijn een populaire plek om te wandelen in De Ronde Venen. Dit gebied ligt tussen Abcoude en Vinkeveen en biedt mooie wandelroutes langs het water en door de natuur. Hier kun je genieten van het prachtige uitzicht op het water en diverse watervogels spotten.

Naast deze gebieden zijn er nog veel meer mogelijkheden om te wandelen in De Ronde Venen. Zo kun je bijvoorbeeld ook wandelen in het natuurgebied Botshol, een prachtig moerasgebied dat zich uitstrekt tussen Abcoude en Vinkeveen. Hier kun je diverse bijzondere planten en dieren spotten.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht