Zandvoort

Zandvoort

Wandelen in Zandvoort biedt een unieke combinatie van natuur, zee en ontspanning. Een van de meest bijzondere plekken om te verkennen is de Amsterdamse Waterleidingduinen, een uitgestrekt natuurgebied dat zich uitstrekt tussen Zandvoort en Noordwijk.

Wandelroutekaart Zandvoort

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Zandvoort

Over wandelen in Zandvoort

De Amsterdamse Waterleidingduinen is een paradijs voor wandelaars. Dit gebied, dat maar liefst 3400 hectare beslaat, is het oudste waterwingebied van Nederland en dient sinds 1853 als de belangrijkste bron van drinkwater voor Amsterdam. De combinatie van duinen, bossen, en open vlaktes maakt het een gevarieerde omgeving waar je telkens weer iets nieuws ontdekt.

Het gebied is ideaal voor lange wandelingen. Er zijn talloze wandelroutes, variërend van korte, gemakkelijke paden tot langere, meer uitdagende tochten. Onderweg kom je langs diverse landschappen en heb je een goede kans om wilde dieren te spotten. Herten, vossen en vele vogelsoorten voelen zich hier thuis, wat elke wandeling een avontuurlijk tintje geeft.

Een van de voordelen van wandelen in de Amsterdamse Waterleidingduinen is de rust. Anders dan in veel andere natuurgebieden, zijn hier geen fietsen toegestaan. Dit zorgt voor een serene en stille omgeving waar je echt tot jezelf kunt komen. De paden zijn goed onderhouden en er zijn veel banken en picknickplaatsen waar je even kunt uitrusten en genieten van de omgeving.

Zandvoort zelf, gelegen aan de kust, biedt na een dag wandelen ook volop mogelijkheden om te ontspannen. Je kunt heerlijk uitwaaien op het strand, genieten van een drankje in een van de strandtenten of een hapje eten in een van de gezellige restaurants. De combinatie van het ruige duinlandschap en de serene kustlijn maakt Zandvoort tot een unieke bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland