Utrecht

Utrecht

De Gemeente Utrecht biedt vele mooie wandelroutes door de stad en de omliggende natuur. Een van de populaire plekken om te wandelen is het prachtige Landgoed Haarzuilens. Het landgoed is gelegen in de gemeente Utrecht en biedt een prachtige omgeving om te wandelen.

Wandelroutekaart Utrecht

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Utrecht

Over wandelen in Utrecht

Het Landgoed Haarzuilens heeft een oppervlakte van 3.500 hectare en biedt vele mooie wandelpaden langs historische boerderijen, kastelen en landhuizen. Een van de hoogtepunten van het landgoed is het beroemde Kasteel de Haar, dat een van de grootste kastelen van Nederland is en dateert uit de 14e eeuw.

Naast het prachtige Kasteel de Haar zijn er ook vele andere bezienswaardigheden op het landgoed, zoals het middeleeuwse dorpje Haarzuilens en de mooie tuinen van het kasteel. Tijdens het wandelen kun je genieten van de prachtige natuur en de rustgevende omgeving.

Naast het Landgoed Haarzuilens zijn er nog vele andere mooie gebieden om te wandelen in de gemeente Utrecht, zoals het Amsterdam-Rijnkanaal en de mooie parken in de stad zelf. Of je nu op zoek bent naar een ontspannende wandeling in de natuur of juist een uitdagende wandelroute, de gemeente Utrecht heeft voor elk wat wils.

Kortom, het Landgoed Haarzuilens is een prachtige plek om te wandelen en te genieten van de natuur en geschiedenis van de gemeente Utrecht. Vergeet vooral niet om ook de andere mooie wandelgebieden in de gemeente te ontdekken.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Utrecht