Roermond

Roermond

Roermond is een prachtige stad gelegen in de provincie Limburg en biedt tal van mogelijkheden voor wandelaars. Of je nu op zoek bent naar een wandeling door de stad of juist wilt genieten van de omliggende natuur, Roermond heeft voor elk wat wils.

Wandelroutekaart Roermond

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Roermond

Over wandelen in Roermond

Een andere mooie plek om te wandelen is het natuurgebied Het Swalmdal, dat zich uitstrekt langs de rivier de Swalm. Het Swalmdal is een moerassig gebied dat bekend staat om zijn unieke flora en fauna. Je kunt er onder andere de zeldzame wilde narcis en de kamsalamander vinden. Tijdens het wandelen kun je ook genieten van de rustgevende geluiden van de kabbelende beekjes en de vogels.

Voor wie liever een wandeling door de stad maakt, is er ook genoeg te beleven in Roermond. Zo kun je wandelen langs de oevers van de Maas en genieten van het prachtige uitzicht op de historische gebouwen langs de rivier. Of maak een wandeling door het historische centrum van de stad en bewonder de vele monumentale gebouwen, zoals de Onze Lieve Vrouwe Munsterkerk en het Stadhuis.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Limburg