Purmerend

Purmerend

Purmerend en omgeving bieden diverse wandelmogelijkheden voor liefhebbers van natuur en geschiedenis. Je kunt bijvoorbeeld wandelen in het Purmerbos, langs de historische binnenstad van Purmerend of door de polderlandschappen in de omgeving. Er is voor elk wat wils!

Wandelroutekaart Purmerend

Filters

Gebruik de filters hieronder en druk op ''versturen'' om de wandelroutes te filteren.

Alle wandelroutes in Purmerend

Over wandelen in Purmerend

Purmerend biedt vele mogelijkheden om te wandelen en te genieten van de natuur in de omgeving. Een populaire wandelroute is het Purmerland, een polderlandschap ten noorden van Purmerend. Dit gebied staat bekend om zijn uitgestrekte weilanden, sloten en historische boerderijen. Hier kun je heerlijk wandelen en genieten van de rust en stilte van het platteland.

Een andere interessante wandelbestemming is Fort Spijkerboor, een historisch fort dat onderdeel is van de Stelling van Amsterdam. Het fort ligt op een rustige locatie in een groene omgeving, en biedt een uniek kijkje in de geschiedenis van de regio. Er zijn diverse wandelroutes in de buurt van het fort, waardoor je het fort kunt combineren met een mooie wandeling.

Naast deze bijzondere locaties zijn er nog tal van andere plekken om te wandelen in Purmerend en omgeving. Zo kun je bijvoorbeeld wandelen in het Purmerbos, een groot bosgebied met diverse wandelpaden. Of je kunt een wandeling maken langs de historische binnenstad van Purmerend, waar je kunt genieten van de mooie architectuur en gezellige terrasjes.

Meer wandelroutes zien? Bekijk dan alle routes in Noord-Holland